Edelweiss nederlands kampioen
Home
Omhoog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korps Edelweiss Heksenberg-Heerlen Nederlands kampioen

Concurrentie niet bij machte voor neerzetten betere prestatie

 

Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss, opgericht in 1960 door Wiel Heijltjes, blijft maar grossieren in het behalen van schitterende successen, welke inmiddels in haar bijna 54 jarige bestaan eigenlijk ontelbaar zijn geworden. Ga er maar aanstaan. Het laatste half jaar kenmerkte zich door een drietal klinkende prestaties. Op zondag 14 juli 2013 behaalde het korps immers op het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade in de World Division de gouden medaille. .Amper drie maanden later op 5 oktober scoorde Edelweiss op het Bondsconcours van KNFM, gehouden in de befaamde Diekmanhal in Enschede, het hoogste puntentotaal ooit op een Bondsconcours behaald en wel 95,28 punten.  

Nu weer drie maande verder, te weten afgelopen zaterdag 25 januari, was het weer raak met het behalen van andermaal een groots succes, onder auspiciŽn van het KNMO gehouden Nederlands Kampioenschap Mars-Concert 2013. In locatie ít Huiken in Elburg stond op het einde voor het uit rond 60 muzikanten bestaande Edelweiss de puntentelling van de deskundige, maar zeker ook strenge jury, op 92.45. Dit resultaat betekende het Nederlandse kampioenschap voor het korps. Opmerkelijk hierbij ook het gegeven dat de concurrerende korpsen, in de puntentelling, ver achter de Limburgers moesten blijven. De verre busreis naar het Noorden van het land had zich dus geloond voor het korps van huidige voorzitter Jan Paasen.

Edelweiss kwam, o.l.v. van tambour-maÓtre Giel Aarts en voor deze gelegenheid door dirigent Jo Falize omdat vaste dirigent zoon Marcel Falize niet aanwezig kon zijn. Hij is immers slagwerker bij het Johan Straussorkest van Andrť Rieu, welk orkest afgelopen zondag in het buitenland vertoefde. Edelweiss bracht in Elburg de muziekwerken in de categorie concerterend Great Feeling en in categorie marcherend Happy Play gecomponeerd door Marcel Falize. In beidde categorieŽn was het een strak en goed optreden en kon de Nederlandse kampioensbeker mee naar het zuiden worden genomen.  

Grote vreugde bij Edelweiss en de meegereisde aanhang. Ondanks de lange dag arriveerde de Nederlandse kampioenen tegen 22.00 uur bij het Sjpashoes/Gemeenschapshuis om hier, tijdens de prinsenreceptie, nieuwe Ordedrager Joep Zanders nog een serenade te brengen. De heer Zanders is immers ook al jaren bestuurslid van Edelweiss. Ook voor hem was het dus een driedelige glorieuze dag t.w. uitreiking Orde van Verdienste, overhandiging cheque 8000 euro voor ďzijnĒ speeltuin en last but not least ook nog het Nederlands Kampioenschap van Edelweiss. Op de foto de Heksenberg prinsen met Edelweiss jeugdleden en
de NK-kampioensbeker.


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst/foto: Callie Steijaert (public-relations

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02-nov-2015 23:19

 

www. gnsystem.nl

   
Terug naar
boven / index