Kinderoptocht 2015
Persmoment Sibelco 9-2016
kunstwerk basisschool
prinsenproclamaties
HET NIEUWE ZORGSYSTEEM, HOE, WAT EN WAAR.
Scoutinggebouw
Jachthoorn & Trompetterkorps
Overlast
Buurtfeest 2015
Theo Vijgen
Efteling komt naar Heksenberg
SummerParty Heksenberg
Koningsdag 2015
Clubkampioenschappen Fides
Koninklijke Onderscheiding 2015
Kinderoptocht 2015
Rioolrenovatie
Orde van Verdiensten 2015
Jeugdprinses Felicia l
jubileumprins Heksenberg

Kinderoptocht annex Sjpeetsjoppe Heksenberg geslaagd

Vanaf 22 november 2014 “vertoeft” in carnavallistische zin de wijk Heksenberg, in carnavalstijd omgedoopt tot Sjpasseberg, in jubileumstemming. Daar is dan ook alle reden toe, want haar vereniging “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein” bestaat immers 4 x 11 jaar. Dat dit niet onopgemerkt kon blijven is bij de Sjpassebergers kennende zo klaar als een klontje. Ze begonnen in november dan ook op grootse wijze met het uitroepen van jubileumprins Brain l (Jansen) en in januari jl. gevolgd door de prinsenreceptie, uitroeping jubileum jeugdprinses Felicia l (van Rumpt) en afgelopen zondag 8 februari dus de kinderoptocht met na afloop dus de toevoeging van een onvervalst Sjpeetsjoppe onder auspiciën van de ex-prinsen van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein.

De gehouden (jubileum)-kinderoptocht mag zeker omschreven worden als geslaagd met de toevoeging: niet zo groot, maar des te meer leuk om te zien. Iedereen deed zijn of haar best om dit kinderfestijn, een week voor de echte “drie dolle dagen”, het nodige cachet te geven en dat lukte dan ook wonderwel. Muzikaal gezien zette Harmonie St Gerardus en Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss hun beste beentje voor. Kinderen van de basisschool St Gerardus Majella met hun schoolprinsenpaar Robyn l en Stan op een leuke wagen ontbraken evenmin. Dit gold ook voor de groep van  gym,ver. Fides. Stralend middelpunt was uiteraard jeugdprinses Felicia l van de “Verein”. Zij stond als een “echte” prinses op de prinsenwagen zodat ze langs de route een goed overzicht had op haar jeugdige “onderdanen”. Jubileumprins Brain l, president Ton van Schaaik en oud-jeugdprins Sàm Smits gaven op de wagen Felicia de nodige ondersteuning.

Na de ontbinding was het Sjpashoes/Gemeenschapshuis “afgeladen” vol met grote en kleine carnavallisten om samen met de ex-prinsen het traditionele Sjpeetsjoppe te vieren en dat werd dan ook een brok van gezelligheid. Ook Damesgarde De Geéte, met hun kersverse nieuwe prinses 2015 Diana l en adjudant Sandra, gaven als vanouds hun “vasteloavend” impact nader gestalte, evenals de carnavallisten van Café Casper. Kortom, de jubilerende “Verein”, haar actieve feestcomité en alle grote en kleine carnavallisten beleefde deze middag als een verbroedering in de ware zin van het woord.

Tekst/foto’s: Callie Steijaert

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02-nov-2015 23:19