Orde van Verdiensten 2015
Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ed Petit terechte Orde van Verdienstendrager Sjpasseberg
 
Uitstekende keuze van 4 x 11 jaar jubilerende “Verein”

 

Tijdens de afgelopen zondag 11 januari in het Sjpashoes van Sjpasseberg/Heksenberg gehouden receptie voor jubileumprins Brain Jansen van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein” werden voorafgaande de jubilarissen Toon van Ham (4 x 11 jaar), Leo Vis (2 x 11 jaar) en Jan Wiermans (1x 11 jaar) in het zonnetje gezet. Maar een belangrijke uitreiking was toebedeeld aan Ed Petit nauw betrokken bij “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein”. Hem werd de Orde van Verdiensten 2015 toegekend en dientengevolge dan ook uitgereikt.  
 

De verdiensten van Ed Petit omvat een grote “waslijst” zowel op carnavalsgebied, maar ook op maatschappelijk en sociaal niveau. Eigenlijk begon zijn “verdiensten”
al bij zijn geboorte op de “elfde van de elfde” (11 november dus. De kreetjes die hij toen al teweeg bracht, in kinderbedje en of kinderwagen, leken dan ook verdacht veel op het uitbrengen van de carnavalsgroet alaaf”. De toon voor zijn “vasteloavend”-interesse was dus al gezet, een gegeven welk nu in 2015 nog steeds onverdroten voortleeft. Carnaval is voor Ed dan ook nog steeds een meer als bijzondere passie.   

In 1994 werd Ed uitverkoren om als prinscarnaval in Sjpasseberg te fungeren en in 1995 werd hij zelfs de voorzitter van de “Verein” en in dat zelfde jaar stond hij ook aan de wieg van het jaarlijkse “Vereinstreffen. Voor Ed is carnaval meer dan een hoedje kopen. Niet zo verwonderlijk als voor hem de benaming met hart en ziel valt in de beleving van carnaval. Vele jaren was hij op zijn verjaardag te vinden in het walhalla van de “Rheinische Karneval” t.w. in het Duitse Keulen om hier de seizoensopening mee te maken. Laat terug uit Keulen dan toch nog gauw even in Sjpasseberg de carnavalssfeer proeven.  

Een aantal jaren geleden werd hij zelfs voorzitter van de Federatie van Heerlense Carnavalsverenigingen, bij welke Federatie hij bij zijn afscheid als voorzitter zelfs bedankt werd met de verdiende Federatieorde. Zijn carnavalsadvies houdt al jarenlang stand en wel  zijn uitspraak om te proberen in de viering de waardigheid te bewaren. Ook de carnavalstraditie hoog in het vaandel houden en de jongeren (toekomst) niet uit het oog verliezen                                                                                                                                       

Maar buiten carnaval mag Ed nog bogen op andere culturele, sportieve, maatschappelijke en sociale verdiensten. Op sociaal terrein is hij al rond 12 jaar de (wijk)-spreekbuis voor mensen die het moeilijk hebben, zeker met de vele regels/toestanden die er gelden. Ook is hij voorzitter van Stadspartij Heerlen geweest en zat vier jaar in de gemeenteraad. Ook is hij al jaren bestuurslid Verkeer- en Veiligheid bij Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek en is hij ook nauw verbonden bij damesgym.vereniging S.O.S.  Kortom, het opgesomde resumé geeft alleen maar blijk van goedkeuring van de terechte toekenning van de Orde van Verdiensten.

Archieffoto: Callie Steijaert

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 02-nov-2015 23:19

 

www. gnsystem.nl

   
Terug naar
boven / index