Edelweis
Home
Omhoog
Jarmo Mengelers 47e prinscarnaval in Sjpasseberg/Heksenberg
Veiligheid staat voorop
WMC Kerkrade 2017
WMC-goud door korps Edelweiss
Parochiekerk Gerardus Majella
Jeugdwielerronde 2017 Heksenberg
Lente Festival 2017
Zuidplas Sibelcogroeve
Van en Vuur 2017
Nieuwe buurthelden 2017
Orde van Verdienste 2017
jeugdprins Bram l
prinsmobiel 2017
prinsenproclamatie
7 Days before
Sportpark Heksenberg
Vogel tentoonstelling 2016
Maradona 2
Maradona
Terre des Hommes
topartieste Marleen
Buurtsteunproject
waardering Mantelzorgcompliment
Fides 60 jaar
Buurtactie Heerlen
RK Vrouwengilde Heksenberg al 70 jaar
Persmoment Sibelco 9-2016
kunstwerk basisschool
prinsenproclamaties
HET NIEUWE ZORGSYSTEEM, HOE, WAT EN WAAR.
Scoutinggebouw
Jachthoorn & Trompetterkorps
Overlast
Buurtfeest 2015
Theo Vijgen
Efteling komt naar Heksenberg
SummerParty Heksenberg
Koningsdag 2015
Clubkampioenschappen Fides
Koninklijke Onderscheiding 2015
Kinderoptocht 2015
Rioolrenovatie
Orde van Verdiensten 2015
Jeugdprinses Felicia l
jubileumprins Heksenberg

 

  • Jubileum koffieconcert Edelweiss lees verder

  • Klinkend bondssucces voor korps Edelweiss Heksenberg-Heerlen lees verder

  • Edelweiss ook nog eens kampioen Der Lage Landen  lees verder

  • Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss 50 jaar lees verder
     

Jubileum koffieconcert Edelweiss

Zondag 7 november in Gemeenschapshuis Heksenberg
 

Jubileum koffieconcert

Zoals bekend bestaat Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss dit jaar 2010 maar liefst 50 jaar. In 1960 opgericht door wijlen Wiel Heijltjes (toen nog als jeugddrumband), heeft het korps de afgelopen vijftig lokaal, nationaal en internationaal veel furore gemaakt met ontelbaar behaalde prijzen en kampioenschappen. Zelfs ‘s werelds beste stehgeiger André Rieu weet al een aantal jaren de muzikale kwaliteiten van het korps te waarderen, gezien ook de samenwerking die voorhanden is tussen hem en Edelweiss in binnen- en buitenlandse concerten. Ook bij Edelweiss volgt men met argusogen de momenteel heersende ziekte van Rieu en hoopt men dat hij weer spoedig de oude muzikale meester zal zijn. Bij gelegenheid van het gouden jubileum van het korps heeft men het jaar 2010 uitgeroepen tot jubileumjaar en organiseerde men een aantal meer als geslaagde jubileumactiviteiten zoals een nieuwjaarsconcert, receptie/feestavond en Taptoe. Tot besluit van het jubileumjaar staat komende zondag 7 november van 10.30 uur tot 15.00 uur in het teken van een jubileum koffieconcert en te houden in Gemeenschapshuis Heksenberg. 

Korpsen
Maar liefst 7 korpsen, t.w. uiteraard Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss, ‘Prinses Marijke’ Heerlerbaan, Drumband Marijke Hoensbroek, Drumfanfare de Trommelaere van Herle, Korps Antonius/Corio Collective Heerlen, Schalmeienkorps "Glück-Auf" , Schutterij St. Willibrordus Meijel en uit Duitsland “Trommel und Pfeifer” Korps Breberen zodat het ook nog met een internationaal tintje omschreven kan worden. De presentatie van het jubileum koffieconcert is in handen van Callie Steijaert. Buiten het korpsenoptreden is er nog van een speciaal muzikaal tintje te genieten. Onlangs is er een nieuw orkest gevormd door Edelweissdirigent Marcel Falize (ook slagwerker bij André Rieu) samen met zijn drie zoons en vrienden. Hun naam LIFT-OFF. Als voorproefje zal LIFT-OFF een kort programma spelen en aansluitend nog gezellig samenzijn met de DJ. Officieel treden zij op 27 en 28 december met een volledig concert voor het voetlicht. Kaarten in voorverkoop  €15,- en aan de kassa €20,- te verkrijgen bij Café d'r DirkJan Gravenstraat Heerlerheide en Drukkerij Grachten Heulsstraat.

(Callie Steijaert)

terug naar index


Klinkend bondssucces voor korps Edelweiss Heksenberg-Heerlen

 (door Callie Steijaert) 

Afgelopen zaterdag 2 oktober jl. toog Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss naar het verre Enschede (thuishaven van eredivisieclub FC Twente), om daar deel te nemen aan het Bondsconcours KNFM. De organisatie van het KNFM-concours Mars-, Show- en Majorettegroepen 2010 was opnieuw aan Show & Marchingband EVC Enschede toegewezen. De Enschedese Diekmanhal was overigens voor de 3e keer dé locatie waar dit multidisciplinaire KNFM-concours werd gehouden. De jubilerende vereniging, zij bestaan immers dit jaar 50 jaar, drukte overduidelijk haar stempel op dit Bondsconcours. O.l.v. dirigent Marcel Falize (ook bekend als slagwerker bij orkest André Rieu) behaalde zij, met maar liefst een score van 90 punten, in de 1e divisie een dik verdiende eerste prijs. De geweldige vorm van de dag inspireerde zelfs de jury positief, want zij complementeerde het klinkende succes met lof en was de daaraan verbonden felbegeerde wimpel voor Edelweiss.                                             

Slagwerkers
Ook de tamboers van Edelweiss traden de eerste keer voor het voetlicht tijdens het te houden bondsconcours.
Zonder enige schroom zette ook zij, uitkomende in de 2e divisie, een puike prestatie neer. Hun optreden beloonde de deskundige jury met 81.89 punten, ook goed voor een verdiende 1e prijs. Dat de vreugde bij eenieder van Edelweiss groot was mag overduidelijk blijken. De verre terugreis naar Heerlen was dan ook doorspekt met de nodige juichstemming.

terug naar index
 


Edelweiss ook nog eens kampioen Der Lage Landen

Prestatie een aardig jubileumtoetje 

Op maandag 24 mei 2010 deed Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss mee aan de Internationale Mars- en Showwedstrijden, c.q. het kampioenschap Der Lage Landen.
Na weken van voorbereiding reisde men op 2de pinksterdag richting Hamont.
Er werden door het jubilerende korps twee optredens verzorgt, 1 stilstaand en een lopend werk. Het stilstaand werk ging boven verwachting goed, het lopend werk was kwalitatief minder, maar al met al toch een mooi optreden. Niettemin werd het optreden  goed gewaardeerd door het massaal aanwezige publiek. Na de optredens kwamen alle korpsen een voor een het terrein wederom op en werd de uitslag bekend gemaakt. Hieronder de door Edelweiss behaalde prijzen. 
Stilstaand werk: 84.75% 1ste prijs, lopend werk:80,50% 1ste prijs.
Aan de resultaten te zien was dit een geslaagde dag en mag Edelweiss zich 2 jaar lang Kampioen de Lage Landen noemen. 
Aan de vooravond van de afgelopen week gehouden geslaagde jubileumreceptie ook nog een geweldig en aardig jubileumtoetje.

Geslaagde jubileumreceptie 50 jaar Jachthoorn & Trompetterkorps  Edelweiss.
Verleden week zaterdag 29 mei heeft de wijk Heksenberg op leuke wijze de geslaagde jubileumreceptie gevierd (overigens de tweede van de vier geplande jubileumactiviteiten in 2010) van haar eigen Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss.
Zoals bekend bestond het korps maar liefst 50 jaar, zodat terecht gesproken kon worden van een gouden mijlpaal.
Om het jubileumfeest een verdiend gouden cachet te geven is een meer als actief jubileumcomité vele maanden druk doende geweest met de voorbereidingen. In Gemeenschapshuis Heksenberg Hei-Grindelweg werd, na een wijkrondgang, de jubileumreceptie gehouden. Urenlang was het dan ook een komen en gaan van velen, waaronder namens de Gemeente Heerlen wethouder Cultuur Lex Smeets, die Edelweiss een goed hart toedragen. Er heerste dan ook een ongedwongen gezellige sfeer, waarbij de terechte huldiging van de jubilarissen een apart hoogtepunt vormde compleet met jubileumspeldje, KNMF-certificaat en bloemen. Het betrof John Stienen (50 jaar lid), Myrle Aarts, Dagmar en Romy Bleimuth en Glenn Falize allen 12½ jaar lid. Aansluitend amuseerde men zich opperbest tijdens de (gratis) feestavond, waarbij toporkest “Infinity” zorg droeg voor een geweldige muzikale ambiance. Het jubileumfeest zal overigens op 17 juli en 7 november 2010 nog een groots vervolg krijgen door enerzijds een te houden muzikale Taptoe Heksenberg (Sportpark S.V. Groene Ster) en anderzijds het traditionele koffieconcert in het Gemeenschapshuis. 

          
          
             

Edelweiss naar Canada?
Naar we van Edelweissvoorzitter Will Hollanders vernemen is Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss voornemens deel te gaan nemen aan het Wold Championship van de World Association of Marching Show Bands (WASMB) in de Canadese (Olympia)-Calgary.  In deze stad vierde diverse Nederlandse (schaats)-sportlieden klinkende successen. Genoemde World Championsship zullen gehouden worden in de periode 6 tot en met 15 juli 2012.  
Momenteel onderzoekt het bestuur de haalbaarheid van deelname, en zal na de komende zomerperiode een definitief besluit nemen. Een dergelijke deelname vergt immers grote voorbereidingen, zowel organisatorisch als financieel.

 
(tekst/foto’s: Callie Steijaert enfoto’s Sander Frissen)                                                                                                                                                                                                    
terug naar index

 

 


Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss 50 jaar

Leden vaker mee op (buitenland)-concert met André Rieu

Deze lopende maand mei (2010) is voor Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss uit Heksenberg van heel bijzondere betekenis. Het is immers dit jaar 50 jaar geleden dat wijlen Wiel Heijltjes in de wijk Heksenberg een jeugddrumband oprichtte. Uiteraard zal dit uitzonderlijke jubileum niet zomaar voorbij gaan. Integendeel zelfs. Een actief jubileumcomité draagt mede zorg voor een aansprekend jubileumcachet, welke zorg inmiddels al weer vele maanden voortvarend is aangepakt.
Het jubileumcomité besloot dan ook om het jaar 2010 uit te roepen als jubileumjaar. Op zondag 3 januari werd het jubileumjaar al ingezet met het traditionele nieuwjaarsconcert in Gemeenschapshuis Heksenberg. Verdere festiviteiten
zijn op 29 mei a.s., gevolgd door een muzikale Taptoe op 17 juli en een jubileum koffieconcert op 7 november.


Korte geschiedenis

Oprichter wijlen Wiel Heijltjes bleek in vroegere jaren een voorkeur te hebben voor de Oostenrijkse bloem Edelweiss. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij dan ook “zijn” jeugddrumband vernoemde naar deze bloem. De aangrenzende heide nabij de Kievitstraat fungeerde als “repetitielokaal”, terwijl lege grote augurkblikken dienst deden als trommels. Bovendien werden boomstokken geschikt gemaakt als trommelstokken. Na enige tijd kreeg Wiel Heijltjes personele steun van bewoners die veel interesse aan de dag legde voor de verdere vorming van genoemde jeugddrumband. Het eerste “officiële optreden” vond plaats op carnavalsdinsdag 1960, tijdens de toen gehouden carnaval kinderoptocht, welke destijds nog georganiseerd werd door de voormalige C.V. “De Heksebesseme”. Naarmate de jaren voorbij gingen ontpopte de jeugddrumband zich tot een volwaardig muziekkorps en nam het succesvol deel aan festivals en concoursen en presenteerde men zich ook bij wijkactiviteiten. Het jeugdige korps groeide en groeide o.l.v. van een aantal opeenvolgende instructeurs. De eerste instructeur was overigens de heer Gerrit van Bentum, destijds een van de betere instructeurs uit de regio.


Wijziging naam

Na een aantal jaren besloot men om de naam te wijzigen in Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss, welke benaming nu al jaren een meer als gevestigde klank heeft in de regio, maar ook op nationaal en internationaal niveau. Limburgse en Nederlandse kampioenschappen volgden elkaar op. Sinds een aantal jaren heeft Edelweiss ook de interesse van Nederlands beste Stehgeiger André Rieu. Dit ook mede door de al jaren bij Edelweiss werkzaam zijnde instructeur/dirigent Marcel Falize die tevens 1e slagwerker is bij het Johan Straussorkest van Rieu. De maestro heeft dan ook al diverse malen een beroep gedaan op Edelweiss en leden meegenomen naar concerten in Japan, Canada, Duitsland en natuurlijk ook in Nederland (o.m. op Vrijthof Maastricht,  Arnhem en de Amsterdam Arena).

                        

Jubileumprogramma:

Zaterdag 29 mei 2010:
Begonnen wordt met een (muzikale) wijkrondgang. Van 19.30 tot 21.00 uur jubileumreceptie in Gemeenschapshuis
Hei-Grindelweg. Op de receptie worden een aantal jubilarissen gehuldigd t.w. John Stienen 50 jaar lid en Myrle Aarts, Dagmar Bleimuth, Romy Bleimuth en Glenn Falize allen 12½ jaar lid. Aansluitend is er de gratis jubileumfeestavond met toporkest: “Infinity”. 


Zaterdag 17 juli 2010

Van 19.00 tot 22.30 uur Taptoe  Heksenberg. Deze derde activiteit moet de klapper worden van het jubileum jaar. De beste Limburgse muziekkorpsen zullen deze dag hun kunnen laten zien op het sportpark van voetbalvereniging
SV.Groene Ster Hei-Grindelweg.

Voorafgaand aan dit evenement zullen de deelnemende verenigingen in een steroptocht rondtrekken over de Heksenberg.

Zondag 7 november 2010
Tot besluit, van jubileumjaar houdt men het traditionele koffieconcert met bevriende gerenommeerde muziekverenigingen in het Gemeenschapshuis Hei-Grindelweg.
 
                 
 

(tekst/foto: Callie Steijaert) 


terug naar index

 

                                          

                                                Zie www.edelweiss-heerlen.nl voor meer informatie

   
 
   


WebDesign 2010 GN System.  
 

   


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 30-okt-2010 23:37