Jarmo Mengelers 47e prinscarnaval in Sjpasseberg/Heksenberg
Home
Bestuur / Contact
Wijkagent
Algemene informatie
Gemeentelijke Info
Verenigingen / info
Fotoalbum
Weblinks
 

LAATSTE NIEUWS

 
 

Jarmo Mengelers 47e prinscarnaval in Sjpasseberg/Heksenberg                 

Als vanouds zorgde keuze “Verein” voor een daverende verrassing

Door Callie Steijaert

Afgelopen zaterdagavond stond het Sjpashoes/gemeenschapshuis in Heksenberg/Heerlen, welke wijkaanduiding in de narrentijd omgedoopt is tot Sjpasseberg geheel in het teken van de prinsenproclamatie van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein. Als de bekende rode draad liep uiteraard de vraag wie door de prinsencommissie van de “Verein” was uitverkoren om voor het seizoen 2018/2019 de scepter te zwaaien en uiteraard voorop te gaan in de ultieme carnavalsbeleving van Sjpasseberg. Identiteit gissingen en persoons veronderstellingen deden al geruime tijd voor deze proclamatieavond de ronde in deze carnaval minnende wijk. Niet voor niets ging het immers, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein, om de uitroeping, installatie en proclamatie van de 47e carnavalsheerser in het rijk van de “Verein” in het narrenjargon ook bekend als de vereniging met de rode jasjes.

Ook op deze proclamatieavond 2018 was door de H.V.V. zorg gedragen voor een aantrekkelijk entertainment gebeuren, dit uiteraard tot goedkeuring van de vele aanwezige carnavalisten, waaronder diverse kleurrijke bevriende carnavalsverenigingen, gevestigd in Groeët Ghen Heij zoals C.V. Carboon, CV De Jonge Bock, Damesgarde De Geete en een delegatie van C.V. de Bokkeriejesj.  Zij konden zich in alle gezelligheid amuseren zowel voor als na het beroemde moment supręme t.w. de uitroeping van de nieuwe heerser. Dat was immers de hoofdact op deze avond.

Maar vooraleer deze hoofdact werkelijkheid werd moest uiteraard afscheid genomen worden van de op dat moment nog regerende prins Patrick 1e (Meulenberg). Gezien de geweldige wijze waarop hij zijn prinselijke taak invulde, verdiende alleen maar een klinkende loftrompet. Alleen al daarom kreeg het woord afscheid weemoed een nog grotere betekenis. Dat kwam duidelijk naar voren, middels bewoordingen door president Ton van Schaaik en via een eigen beamer “radio Sjpasseberg” schakeling waarin zelfs een van Limburgs topzangers en wel Big Benny een dankwoord sprak aan het adres van fan prins Patrick Meulenberg.

Na deze abdicatie met nog even de gebruikelijke plichtplegingen was dus het wachten op de komst van de nieuwe heerser. De overbrugging hiertoe werd muzikaal opgevuld door Dj Jan van Wijnen en (nieuwe) band/orkest Tiroler Ohne Berge. Ook als introductie op de komst van de nieuwe prins, kwam via de beamer “radio Sjpasseberg” weer in actie middels woord en beeld. Te zien waren markante punten van de wijk en de straten waar evt. de nieuwe heerser zou wonen. Uiteindelijk was het zover dat een drietal vermomde prinselijke personen, begeleid door de leden van de “Verein”, het podium betraden. Een van de drie moest hem dus zijn. Maar wie dus? Het antwoord kwam al gauw toen het masker van de middelste persoon in prinselijke rokkostuum het masker was afgedaan en toen stond daar in alle glans en glorie en vol enthousiasme de nieuwe 47e prins van Sjpasseberg. De verrassing was hiermede compleet. Zijn naam (heel apart trouwens) Jarmo Mengelers 28 jaar en zoon van oud-prins Guus Mengelers (1980), gehuwd met Nicolle, en kleinzoon van medeoprichter “Verein”, voorheen C.V. Safari, te weten wijlen Ernst Mengelers. Carnaval is Jarmo dus daardoor met de paplepel ingegeven. Voor Jarmo is overigens nu een jongensdroom werkelijkheid geworden. 

Als prins Jarmo 1e zal hij tot Aswoensdag alle onderdanen van Sjpasseberg aansporen om de “vasteloavend” met veel “sjpass en plezeer” te beleven en zal hij daarin  ook het voortouw nemen. Na de installatie en het keurig verwoorden van de 11 punten tellende proclamatie werden nog enige eerste plichtplegingen gedaan, evenals de openingsdans met charmante vriendin Angela Beckers. De nieuwe prins is 28 jaar en woont nog thuis op de Pastoor Honeestraat 5 Sjpasseberg. In het dagelijkse leven is hij bedrijfsleider bij Kijkshop Maastricht en is verder lid van harmonie St. Gerardus Heksenberg, Fanfare St. Gabriel Hoensbroek en lid van de “Breuker Bloaskapel”.

Prins Jarmo 1e houdt op zaterdag 27 januari vanaf 19.11 uur de receptie in het Sjpashoes Hei Grindelweg. Hij zal dit samen doen met de nu nog nieuwe onbekend zijnde jeugdprins(es) omdat deze uitroeping pas komende zondag 21 januari zal plaats vinden. Voorafgaande aan deze receptie zal “zijn” harmonie St. Gerardus de toegekende Orde van Verdiensten in ontvangst mogen nemen.

 

Proclamatiefoto: Callie Steijaert

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
 


WebDesign 2018 GN System  
 


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 23-jan-2018 01:13