prinsenproclamatie
Home
Bestuur / Contact
Wijkagent
Algemene informatie
Gemeentelijke Info
Verenigingen / info
Fotoalbum
Weblinks
 

Sjpasseberg/Heksenberg duidelijk verrast door keuze van Patrick Meulenberg

als haar nieuwe prinselijke carnavalshoogheid

Proclamatieavond staaltje van “veul sjpass en plezeer”

 

Sjpasseberg/Heksenberg werd afgelopen zaterdag, duidelijk verrast toen tijdens de gehouden uitroeping, installatie en proclamatieavond, in een kleurrijk Sjpashoes (gemeenschapshuis) aan de Hei Grindelweg, bleek dat de prinselijke keuzecommissie van “D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein” zorg had
gedragen dat Sjpasseberg, evenals alle andere voorgaande jaren een   aansprekende persoonlijkheid als zijnde de 46e uitverkorene prinscarnaval had weten te strikken. Dit uiteraard met de intentie dat hij, de kandidaat dus, in 2017 de scepter zou gaan zwaaien in het Sjpassebergse narrenrijk. Zijn naam: Patrick Meulenberg, wonende tegenover het Sjpashoes aan de Hei Grindelweg. 

Hij zal in de carnavalsbeleving van Sjpasseberg, onder het motto: op Sjpasseberg sjtroale de Sjterre roeët, geel en greun, voorop gaan als prins Patrick ll, omdat zijn voornaam naamgenoot Patrick l (Kleijkers) als jubileumprins in 2004 bij het 3 x 11 jarig jubileum van de “Verein” toen de prinselijke de kar trok. Tijdens een meer als geslaagde avond, stond gezellig top entertainment, met diverse smaakmakende optredens van duo Sám (Smits)- Patrick (Geraerts) en groep Lift Off hoog in het vaandel. Laatst genoemde groep waren overigens op schitterende wijze nauw betrokken bij de uitroeping van Patrick ll. Aanwezig waren ook een aantal bevriende kleurrijke carnavalsverenigingen. 

Uiteraard werd ook met de nodige weemoed en met een verdiende dankzegging afscheid genomen van prins Henry l (Hagedoorn). Hij mag overigens terugzien op een geweldig prinselijk regeringsjaar. Een chapeau voor hem vanuit Sjpasseberg is zeker op zijn plaats. Tijdens deze abdicatie zong, via een beamerverbinding, L1 muziekredacteur Henk Hover een afscheid danslied voor scheidende prins Henry en zijn Dionne. Via dezelfde beamerverbinding werd, tot grote hilariteit, een film persiflage ode vertoond voor H.V.V.-president Ton van Schaaik met als hoofdrolspelers het Koninklijk paar Willem-Alexander en Maxima. Uiteraard verzonnen ingesproken door andere stemmen. Ook werd tijdens deze proclamatieavond Ed Petit (momenteel interim-voorzitter van de “Verein”) benoemd tot erelid.   
 

Uiteraard wilde nieuwe heerser Patrick Meulenberg zich zelf even voorstellen aan alle jonge en oudere narren van Sjpasseberg.

“Mijn naam is Patrick Meulenberg, 46 carnavalsseizoenen jong en geboren en getogen op Heksenberg, sorry Sjpasseberg. Na een aantal jaartjes elders gewoond te hebben ben ik, twee fantastische kinderen rijker, (Tycho en Tyrza) weer terug gekomen naar mijn roots. Al snel leerde ik mijn vrouwtje Philicy kennen, waarmee ik een huisje kocht op de Hei-Grindelweg (nu dus de prinselijke residentie) en in 2010 werden we verblijd met de geboorte van onze zoon Noah. 

Na jaren als schilder voor een baas te hebben gewerkt, besloot ik in 2008 voor mijzelf te beginnen. Zo ontstond Schildersbedrijf Meulenberg en intussen uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met drie medewerkers. 

Met een gerust hart mag ik ook zeggen dat carnaval mijn lust
en mijn leven is. In eerste instantie als vriendengroep van de Prins en met “zooitje ongeregeld” completeren wij ieder jaar de kinderoptocht van Sjpasseberg en vervolgens ook de grote optocht van Groeët Ghen Heij. Ondanks alle drukte hebben we toch een leuke carnavalsgroep die nog ieder jaar groeit, Zooitje ongeregeld is overigens mijn “vierde kindje”. Na vorig jaar cafeprins te zijn geweest bij Café Casper, leek het mij dit jaar tijd voor het echte werk. Dus ben ik nu: Prins Patrick II de 46ste prins van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein 2017. Mijn adjudant is vriend Rogier Peters, Alaaf”.

Zaterdag 28 januari zal de nieuwe heerser met de komende zondag 22 januari uit te roepen jeugdprins/prinses vanaf 19.00 uur receptie houden in het Sjpashoes Hei Grindelweg. Tevens zal dan ook de jaarlijkse Orde van Verdiensten worden uitgereikt aan Jeugd & Jongerenwerk Heksenberg.           

 

 

 

 


 


WebDesign 2016 GN System  
 


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-feb-2017 22:26